Medicinsk håltagning med Blomdahl Medical

HÅLTAGNING OCH CERTIFIERAD PERSONAL

Ni är välkomna att kontakta oss för att boka en tid!

Vi ber er vänligen att kontakta oss på
018-24 88 00 eller info@silversantgranby.se för tidsbokning. Vår personal är experter på håltagning och jobbar med Blomdahl Medicals produkter som är helt nickelfria och framtagna tillsammans med hudläkare. Vi är certifierade av Blomdahl Medical och utför; öronhåltagning, håltagning näsa och håltagning i brosket.

Med sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken sätter vi alltid din hud och din hälsa främst. Av extra hänsyn till barnen har vi utvecklat medicinsk dubbelhåltagning, för att det ska gå snabbare, utan att kompromissa med säkerheten. Titta gärna på filmen bredvid så får du se hur det går till.

SNÄLLA MATERIAL, även för allergiker

Våra håltagningssmycken är framtagna tillsammans med hudläkare för att säkerställa att materialet inte framkallar några allergier. Vi använder de allra bästa materialen som passar alla, även allergiker. Du väljer mellan plast eller titan

PRIS

Öronhåltagning 2 hål:  459kr
Öronhåltagning 1 hål:  309kr
Håltagning brosk:        459kr
Håltagning näsa:         459kr
AfterCare servetter:     59kr
*Priserna är inkl. örhängen samt 1 pkt Piercing Aftercare rengöringsservetter (värde 59 kr)
VILLKOR

Du måste vara minst 18 år om du kommer själv. Är du inte det, ska målsman godkänna villkoren. Det går bra att ha med en underskrift till butiken, alternativt att vi ringer upp målsman innan håltagning.
Du är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från håltagning.
Efter håltagningstillfället är hålen ditt eget/dinmålsmans ansvar. Ett nytaget hål i är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar du risken för infektion.

SKÖTSELRÅD
 

 • Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
 • Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.
 • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
 • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Obs! rengör inte med sprit/alkohol.
 • Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
 • Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
 • Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
 • Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan.
 • Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
 • Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:
 • Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen.
 • Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
 • En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.
FILM SOM VISAR SKÖTSEL OCH HUR MAN TAR BORT ÖRHÄNGET

Klicka på filmerna till höger så får du se en fim som tydligt instruerar hur man tar bort örhänget när det har gått 6 veckor. Den andra filman visar hur du sköter om och rengör dina hål.

VIKTIGT!

Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent/desinficera. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare. Om hålet är i örats brosk ta ut örhänget, tvätta rent/desinficera och kontakta läkare omedelbart.